Известие

Collapse
No announcement yet.

Кабел за диагностика на Алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кабел за диагностика на Алфа 147

Здравейте, колеги. Извинявам се, тъй като предполагам темата е многократно дискутирана в миналото, но не знам вече кой кабел е най-актуален. Имам Алфа 147 от 2003 и искам да закупя кабел за диагностика. Бихте ли ми казали към кой кабел да се насоча, коя програма да сваля за диагностициране и къде се намира самата букса.
    Благодаря!

Първоначално публикувано от MJ23 Покажи съобщение
    Здравейте, колеги. Извинявам се, тъй като предполагам темата е многократно дискутирана в миналото, но не знам вече кой кабел е най-актуален. Имам Алфа 147 от 2003 и искам да закупя кабел за диагностика. Бихте ли ми казали към кой кабел да се насоча, коя програма да сваля за диагностициране и къде се намира самата букса.
    Благодаря!
    Колега, прочети ето тази тема, където можеш да намериш отговори на всичките ти въпроси, свързани с home диагностиката:

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...&highlight=VAG
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
    Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
    http://www.family-sozopol.com/

Comment

Здравей и благодаря за изчерпателния отговор! Само за кабел не разбрах, какъв трябва да търся? По възможност да е способен да разчита инфото за ABS и Airbags. Ако някой продава кабел с преправени пинове тук ще е чудесно или поне да ми даде линк, защото съм си с две леви ръце

Comment

Първоначално публикувано от MJ23 Покажи съобщение
        Здравей и благодаря за изчерпателния отговор! Само за кабел не разбрах, какъв трябва да търся? По възможност да е способен да разчита инфото за ABS и Airbags. Ако някой продава кабел с преправени пинове тук ще е чудесно или поне да ми даде линк, защото съм си с две леви ръце
        http://olx.bg/diagnostika-za-fiat-al...-usb-i39963111
        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
          Внимавайте с този кабел, че аз си взех такъв, но не знам дали е точно от този потребител. Изобщо не искаше да се върже с колата. Какви ли настройки не правих, но така и не го накарах да тръгне. Така си стои в шкафа. Мога да го подаря на някой, ако мисли че може да го оправи.

Comment

Проблемът може да не е в кабела а в съвместимостта. И аз го ядох тоя.

Едит! Пу за мене!
            Last edited by mordohy; d.m.y г., 10:59.
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Здравейте, това ли е единствения вариант или има и други по-хубави? Бях гледал в амазон едно за андроид доста подробно, но не съм особено наясно..

Comment

и аз имах проблем с четенето на алфата бях пускал тема. Трябва малка настройка в девайс мениджъра (мениджър с устройства ) на windows-а

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
                  Внимавайте с този кабел, че аз си взех такъв, но не знам дали е точно от този потребител. Изобщо не искаше да се върже с колата. Какви ли настройки не правих, но така и не го накарах да тръгне. Така си стои в шкафа. Мога да го подаря на някой, ако мисли че може да го оправи.
                  Аз съм със същия кабел купен точно от този човек, даже и един elm327 имам от него. И двата кабела работят нормално и не съм имал проблеми (само на elm-а трябваше да махна един резистор, но този проблем е известен http://forum.multiecuscan.net/viewto...071db698e8f3e1 ). Единствения проблем с KKL кабела може да ти е намирането на драйверите, ако windows-а не си ги намери сам. Или ако си забравил да направиш настройката на com порта.

Comment

Схемата се оказа напълно бъгава. Купуват на кило платки, а после ги сглобяват и гризваш дръвцето. Насъбрал съм ги няколко и то с всички чипове. Тия, които са по-скъпи, над 27-30 лева тръгват веднага и нямат проблем с драйверите на всички уиндоуси след ХР включително.
                    Тия платки за по 5-10 лева ако тръгнат, тръгват на един уиндоус и до тука. Още в дивайса се вижда, че няма драйвер , а в повечет5о случаи направо компа казва, че устройството не работи правилно. Имам един кабел, който работи само с Тошибата, а всеки друг ком го изхвърля.
                    изобщо кашата е пълна.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от Skipper Покажи съобщение
                      Аз съм със същия кабел купен точно от този човек, даже и един elm327 имам от него. И двата кабела работят нормално и не съм имал проблеми (само на elm-а трябваше да махна един резистор, но този проблем е известен http://forum.multiecuscan.net/viewto...071db698e8f3e1 ). Единствения проблем с KKL кабела може да ти е намирането на драйверите, ако windows-а не си ги намери сам. Или ако си забравил да направиш настройката на com порта.
                      Аз не казвам, че от този човек е проблемен кабела. Казвам като цяло , че има такива които не тръгват. Поне аз попаднах на такъв, иначе и аз имам елм327 с махнат резистор

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                        Схемата се оказа напълно бъгава. Купуват на кило платки, а после ги сглобяват и гризваш дръвцето. Насъбрал съм ги няколко и то с всички чипове. Тия, които са по-скъпи, над 27-30 лева тръгват веднага и нямат проблем с драйверите на всички уиндоуси след ХР включително.
                        Тия платки за по 5-10 лева ако тръгнат, тръгват на един уиндоус и до тука. Още в дивайса се вижда, че няма драйвер , а в повечет5о случаи направо компа казва, че устройството не работи правилно. Имам един кабел, който работи само с Тошибата, а всеки друг ком го изхвърля.
                        изобщо кашата е пълна.
                        Е това е кабела който работи специално за Алфа Ромео версия 1.4 трябва да е
                        Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:26.
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                          Е това е кабела който работи специално за Алфа Ромео версия 1.4 трябва да е
                          Но този не чете всичко, ABS и Airbag се четат с другия на KKL.

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
                            Но този не чете всичко, ABS и Airbag се четат с другия на KKL.
                            Да така е....Има адаптери/червен/жълт/зелен/!
                            Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:26.
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                            sigpic

Comment

Добре, колеги.. последно някой може ли да ми даде линк или да ме насочи към някой кабел, с който да нямам никакви проблеми с пинове, драйвери и т.н.

Comment

Working...
                              X